Nagyon kedves, budapesti vásárlónktól kaptunk képeket és ötleteket, véleményt az általa vásárolt Sierra 4200 pergolával kapcsolatban.
A pergolát az időjárás 2 hétvége alatt engedte elkészülni, de látszik, hogy vásárlónk maximális precizitásra törekedett, mert a végeredmény nyugodtan katalógusfotóként is megállja a helyét. Az összerakást alapvetően két ember végezte, néha szükség volt még egy harmadik személyre is.

Vásárlónk lakásán 12 cm-es grafitos hőszigetelés is van, így a pergola egységcsomagjában lévő 8-as dűbelek és csavarok nem voltak elég hosszúak a vízszintes tartóelem falhoz rögzítéséhez. Ezért 20-as és 26-os dűbelek lettek felhasználva. A beton és a fal fúrásához ajánlatos egy jó teljesítményű (pl. Hilti) fúrógépet használni.

Vásárlónk a fal és a vízszintes konzol közötti vízszigetelésre is gondolt, 1 tubus Mester tömítőt is vásárolt, ami bőven elég volt.
Szintén az ő javaslata: villáskulcs helyett, inkább csőkulcsot érdemes használni az összeszerelés folyamán, mert a hatlapfejű csavarokat az összeszerelés végén erősen meg kell húzni, ugyebár a csavarok tartják össze a szerkezetet.

Vásárlónk véleménye: „Könnyű szerkezetes és rendkívül rugalmas felhasználási lehetőséggel!
A teraszunk relatíve keskenyebb így ehhez képest is sikerült 100%-osan testre szabni az árnyékolót, megfelelő esés szöggel beállítani a tetőt, a falba és a terasz betonjába stabilan rögzíteni a az egész szerkezetet!
Mi magunk raktuk össze, kell hozzá idő de koncepcionálisan ki lett találva az egész szerkezet, így adta magát a szerelés, persze be kellett tartani minden lépést az útmutató szerint.
Nagyon hasznos kiegészítője lett a házunknak!”

És a végeredmény. Mintha egyedileg erre a teraszra lett volna tervezve és gyártva. Pedig nem.

Vásárlónknak nagyok köszönjük a képeket és a hasznos tanácsokat! Reméljük, hogy ezzel a jövőbeli vásárlóinknak is segítséget tudunk nyújtani!

Ha Ön is szeretne egy ilyen pergolát, webáruházunkban megrendelheti és amennyiben készleten van, egy héten belül díjmentesen kiszállítjuk!

További pergoláinkat pedig itt találja: Polikarbonát pergolák