Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Scheppach HL1200 rönkhasító teszt

Scheppach HL1200 rönkhasító teszt

A német holzspalter-tests.de oldal folyamatosan teszteli a piacon elérhető hasítógépeket és meglehetősen objektív válaszokat ad a gépek erősségeiről és gyengeségeiről is.

Augusztusi tesztjük alapján az idei év aranyérmes helyezést elérő gépe a Scheppach HL1200

Az alábbiakban a német nyelvű teszt fordítását olvashatják.

A német holzspalter-tests.de oldal folyamatosan teszteli a piacon elérhető hasítógépeket és meglehetősen objektív válaszokat ad a gépek erősségeiről és gyengeségeiről is.

Augusztusi tesztjük alapján az idei év aranyérmes helyezést elérő gépe a Scheppach HL1200

Az alábbiakban a https://holzspalter-tests.de/tests/scheppach-holzspalter-hl1200/ oldalon szereplő német nyelvű teszt fordítását olvashatják.

Felépítés, anyagminőség:

A gumikerék robusztus, viszont a 207 kg, ezért mindenképp két ember ajánlott a mozgatásához.

A gép jól, biztonságosan van csomagolva, a gép súlya az ilyen teljesítményű gépek között az egyik legnagyobb.

Ennek előnyei és hátrányai is vannak. Hátrány a két emberes mozgatás, bár szerencsére a kerekek megfelelően futnak, megfelelő szélességű tömör gumiból vannak. A tömegének köszönhetően rendkívül biztosan áll a talajon, ami különösen az intenzív munkakörülmények közt felbecsülhetetlen előny.

Sajnos a Scheppach HL 1200-hoz gyárilag nem jár a négyvállas ék.

A a Scheppach HL 1200 rönkhasító részben van összeszerelve a csomagoláson belül. Ez mit jelent? Az imént említett erős kerekeket nekünk kell felszerelni. De ez igazán nem nehéz még egy laikus számára sem.

Vásárlás előtt a legfontosabb: a a Scheppach HL 1200 rönkhasító háromfázisú!


Vásárláskor: még, ha nem is jár alapból egy négyvállas ék a géphez, mindenképp ajánlott egy négyvállas ék vásárlása, a munkát megkönnyíti és nagyságrendekkel gyorsítja!

Munka a Scheppach HL 1200 hasítóval:

A fogókarok nagyon jól tartják a fát a 12 tonnás nyomás közben, az asztallap magassága állítható.
Az állítható magasságú asztallap nagyon hasznos és sok modell ilyet nem tud felmutatni. Ráadásul három különböző magasság állítható be, ami által rögtön három hasítási hossz keletkezik: 620/900/1380 mm. A három közül, bármelyik beállítása gyerekjáték, ezáltal ismét a munkatempót optimalizálhatjuk.

A hasítási sebesség 4,5 cm/s, a visszaállási sebesség 18 cm, ami elképesztően jó érték! Ez a sebesség a tesztbeli pontszámot jelentősen befolyásolta.

A gép 380v-ról táplálkozik és hosszú üzem alatt sem „fárad”.

Keményfa és ághelyes, bütykös fák sem tudták igazán feladni a leckét. Itt válik ismét előnyére a nagy súly, a legnagyobb terhelés alatt is sziklaszilárdan áll és garantálja a biztonságos munkavégzést. Erre szükség is van, amikor a hasítóék 12 to-s nyomással repíti a fát. A Scheppach HL 1200 rönkhasító nemcsak a kezdők és a családi házban lakók hasítógépe, a nagyüzemi felhasználók is bátran választhatják, nem hiába nyerte meg a tesztünket.

 

Összegzés:

A Scheppach HL 1200 egy kompromisszummentes erőgép. 12 tonnás nyomással, 4100 wattos motorral nem ilyed meg a komoly rönköktől sem. A teszt során hibátlanul működött, a hasítóerő tökéletesen elég volt minden esetben. Az önsúlynak köszönhető stabilitása szenzációs.

Csak azt a négyes éket hiányoljuk, amit a Scheppach alapból adhatna hozzá.
A megvásárlását a legmesszemenőbbekig csak ajánlani tudjuk (négyes éket ne sajnálják megvenni), a Schepach a gépeire 2+2 év garanciát ad, nem hiába!

Pro

  • Komoly, 12 tonnás hasítóerő
  • Nagyon jó hasítási teljesítmény
  • Stabil, masszív
  • Állítható hasítási hosszok

Kontra

  • Nem jár hozzá alapból négyvállú ék